top of page

Tue, 18 Oct

|

Anti-Slaveri Digitalt Event - Zoom

Motarbeta Modernt Slaveri med Do Good Now

Visste du att idag så finns det 49,6 miljoner slavar i världen? Tillsammans kan vi göra positiva förändringar. Vill du höra mer? Välkommen till Do Good Now's digitala föreläsning om modernt slaveri som inkluderar en tävling med resa till Nepal som första pris, 18 October kl 16.00.

Registration is closed
See other events
Motarbeta Modernt Slaveri med Do Good Now
Motarbeta Modernt Slaveri med Do Good Now

Time & Location

18 Oct 2022, 16:00 – 17:30 CEST

Anti-Slaveri Digitalt Event - Zoom

Guests

About the event

Visste du att idag så finns det 49,6 miljoner slavar* i världen?

Det är mer slavar än som någonsin har funnits. Den 18 oktober är det den internationella anti-slavery day**, detta ingår i anti-slavery** veckan som infaller 17-23 oktober i år. Vi vill uppmärksamma den här veckan med så många som möjligt.

Idag så kan människohandeln vara svår att greppa och den osynliggörs väldigt lätt. Efterfrågan på sexuell exploatering är stark idag och måste få ett slut, men det slutar inte där. Slaveriet finns runt om oss på många sätt i många industrier. Vi vill med denna föreläsning belysa och informera om hur det moderna slaveriet fungerar samt visa på vilket sätt varje människa kan bidra till att minska och påverka att människohandel successivt utrotas.

Upplägg

Utbildning kommer innehålla en historisk översyn av människohandel men främst den moderna människohandeln.

Ulrika Lorenz som är grundare av DGN kommer dela med sig av personliga erfarenheter och varför vi är en del av problemet samt Do Good Nows projekt. Dessutom kommer Björn Söderberg från Build up Nepal berätta om deras arbete i Nepal. Därefter kommer det att ges två exempel på välgörenhetsinsamlingar. Avslutningsvis kommer vi introducera en tävling för deltagarna att engagera sig i. Vi öppnar även upp för en diskussion om människohandel där deltagarna kan ge sin åsikt och tankar samt idéer.

The future is bright!

Vi ser den största positiva förändrings potentialen hos den yngre generationen och eldsjälar som vill påverka med sina ideer och tankar. Därför vill vi skapa en intressant och kreativ tävling för deltagarna.

Tävlingen kommer bestå av tre olika möjligheter att påverka människohandeln:

● Bästa förslaget till en välgörenhetsinsamling 

● Bästa idéen för att stoppa efterfrågan på narkotika i Sverige

● Samla in mest pengar till välgörenhet mot människohandel

Första priset är en resa till Nepal, där vinnaren kommer att ha chans att besöka ett av våra projekt för att riktigt kunna se skillnaden vi gör med vårt arbete.

Vi röstar fram vinnarna tillsammans på ett uppföljnings event i januari.

Om oss

Do Good Now är en ideell organisation som grundades 2006. Vårt fokus ligger på mänskliga rättigheter och kampen mot människohandel. Vi har varit med och ansvarat för projekt i flera länder, bland annat Thailand, Costa Rica och

Nepal. I Sverige, som är en viktig destination för människohandlare, arbetar vi förebyggande genom informationskampanjer i gymnasieskolor.

Do Good Now Global har sedan 2010 arbetat nära med den ideella organisationen ABC Nepal, som driver flera hem för unga flickor som har upplevt eller löpt stor risk att utsättas för sexhandel. Vi bidrar också till deras förebyggande arbete.Under hela 2021 har Do Good Now Global arbetat nära med Build Up Nepal, som arbetar för att hjälpa särskilt utsatta familjer med ansträngd ekonomi att bygga sina egna hem och byar.

Läs mer här: www.dogoodnowglobal.com

Digitala lösningar för eventet

Förslag 1: Läraren eller samordnaren kopplar upp sig och skapar en storskärm för hela klassen. Läraren/samordnaren får ansvaret för att vara länken mellan deltagarna och DGN.

Förslag 2: Deltagarna får koppla upp till varsin dator med hörlurar eller blir uppdelad i små grupper och delar dator. Läraren/samordnaren ansvarar för att deltagarna deltar under föreläsningen.

Förslag 3: Deltagarna kopplar upp sig själva

*https://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/@ed_norm/@ipec/documents/publication/wcms_854733.pdf

** https://www.humantraffickingfoundation.org/antislavery-day-awards

Schedule


  • 10 minutes

    Do Good Now Grundare - Ulrika Lorenz


  • 30 minutes

    Introduktion till modernt slaveri med exempel från verkligheten

4 more items available

Share this event

Event Info: Events
bottom of page